Pivovarský tokáň
80 min.
Ingredience
- 50gramůStrouhanka
- 1000gramůVepřový bok
- 100gramůTuk
- 40gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramNové koření mleté
- 200gramůCibule
- 15gramůČesnek
- 20gramůPetržel - nať
- 100gramůSýr Eidam uzený 45%
- 0,5litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
66 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
624 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí a kůže. Nakrájíme jej na silnější nudle.
- 2Maso společně s drobně nakrájenou cibulí osmahneme na tuku dočervena. Přidáme utřený česnek, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a podlijeme vodou. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení masem mícháme a doléváme teplou vodou.
- 3Téměř měkké maso zasypeme prosátou strouhankou, zalijeme pivem a dodusíme.
- 4Při podávání jednotlivé porce posypeme strouhaným uzeným sýrem a omytou, jemně nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.