Pizza s artyčoky
45 min.

Ingredience
- 400gramůTěsto na pizzu
- 5gramůMajoránka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 240gramůArtyčoky
- 100gramůŠunka od kosti
- 10mililitrůOlej olivový
- 250gramůMozzarella
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Smícháme rajčata s česnekem a majoránkou, solí a pepřem. Předehřejeme troubu na 200 °C. Artyčoky necháme okapat a rozkrájíme na čtvrtky.
- 2Nakrájíme šunku na malé kostičky. Vyválíme těsto na velikost pečicího plechu.
- 3Plech, popřípadě dno forem vymažeme olejem a položíme na ně těsto. Na jeho povrch rovnoměrně rozdělíme rajčata.
- 4Nakrájíme mozzarellu na plátky. Rozdělíme artyčoky a kostičky šunky na povrch pizzy. Zasuneme plech s pizzou na prostřední rošt trouby a pečeme zhruba 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.