Pizza s krevetami a chobotnicí
25 min.
Ingredience
- 12kusůChobotnice
 - 2lžíceOlej olivový
 - 2stroužkyČesnek
 - 2lžícePyré rajčatové
 - 16kusůAnčovičky konzervované
 - 75gramůMozzarella
 - 75gramůSýr Parmezán
 - 400gramůKrevety tygří - loupané
 - 500gramůTěsto na pizzu
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
958 kcal
Bílkoviny
95 g
Tuky
36 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Cukr
201 mg
Postup přípravy
- 1Krevety a chobotnice omyjeme, dobře osušíme, nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, ančovičky osušíme, nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.
 - 2V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, nakrájené krevety a chobotnice, za stálého míchání smažíme přibližně 3 minuty, až jsou krevety růžové a chobotnice zprůhlední.
 - 3Těstovou pizzovou placku potřeme rajčatovým pyré, na ně dáme smažené krevety a chobotnice, nakrájené ančovičky, posypeme mozzarellou. Na plechu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů a pečeme 10 - 12 minut, dokud sýr nemá zlatavou barvu.
 - 4Upečenou pizzu můžeme podle chuti ještě posypat strouhaným Parmezánem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.