Pizza s mušlemi

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
29 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušličky omyjeme. Připravíme těsto. Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek a dáme do něj droždí rozdrobené v 1 dl vlažné vody.
  • 2
    Přidáme sůl, olej a vypracujeme vláčné a pružné těsto. Vytvoříme
  • 3
    z těsta bochánek, přikryjeme mísou a necháme těsto asi 1 hodinu na teplém místě kynout.
  • 4
    Podrtíme stroužek česneku, petrželku nasekáme, listky bazalky natrháme. Scedíme mušličky, dáme je do hrnce, přidáme česnek, petrželku, víno a 1 lžíci oleje. Při střední teplotě pod pokličkou mušličky povaříme, aby se otevřely a hrncem během vaření občas potřeseme. Odstavíme hrnec, vyloupeme měkkýše a dáme je do mísy. Tekutinu, v níž se vařily, scedíme a uschováme.
  • 5
    Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek, nahrubo pokrájíme a potom je dáme do mísy s mušličkami. Přidáme 3 lžíce oleje, špetku soli a 2-3 lžíce tekutiny z vaření mušliček a všechno promícháme.
  • 6
    Těsto válečkem rozválíme na tloušťku asi 1 cm. Vyložíme jím kruhovou formu vymazanou zbývajícím olejem a navrch rozetřeme rajčatovou směs. Pečeme 15-20 minut v troubě předehřáté na 250°C.
  • 7
    Pizzu vytáhneme z trouby, posypeme ji vyloupanymi plody moře a dáme vše ještě 2-3 minuty péct. Hotovou pizzu posypeme natrhanymi lístky bazalky a horkou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.