Pizza s mušlemi
40 min.
Ingredience
- 25gramůDroždí
- 100mililitrůOlej olivový
- 10gramůSůl
- 800gramůMušle srdcovky
- 500gramůRajčata
- 50gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 60gramůBazalka
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
29 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mušličky omyjeme. Připravíme těsto. Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek a dáme do něj droždí rozdrobené v 1 dl vlažné vody.
- 2Přidáme sůl, olej a vypracujeme vláčné a pružné těsto. Vytvoříme
- 3z těsta bochánek, přikryjeme mísou a necháme těsto asi 1 hodinu na teplém místě kynout.
- 4Podrtíme stroužek česneku, petrželku nasekáme, listky bazalky natrháme. Scedíme mušličky, dáme je do hrnce, přidáme česnek, petrželku, víno a 1 lžíci oleje. Při střední teplotě pod pokličkou mušličky povaříme, aby se otevřely a hrncem během vaření občas potřeseme. Odstavíme hrnec, vyloupeme měkkýše a dáme je do mísy. Tekutinu, v níž se vařily, scedíme a uschováme.
- 5Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek, nahrubo pokrájíme a potom je dáme do mísy s mušličkami. Přidáme 3 lžíce oleje, špetku soli a 2-3 lžíce tekutiny z vaření mušliček a všechno promícháme.
- 6Těsto válečkem rozválíme na tloušťku asi 1 cm. Vyložíme jím kruhovou formu vymazanou zbývajícím olejem a navrch rozetřeme rajčatovou směs. Pečeme 15-20 minut v troubě předehřáté na 250°C.
- 7Pizzu vytáhneme z trouby, posypeme ji vyloupanymi plody moře a dáme vše ještě 2-3 minuty péct. Hotovou pizzu posypeme natrhanymi lístky bazalky a horkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.