Placičky s rajčatovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2lžičkyCukr třtinový
- 85mililitrůVývar zeleninový
- 300mililitrůProtlak rajčatový
- 1špetkaChilli koření mleté
- 2lžíceHořčice
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 450gramůBrambory
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůHrášek
- 50gramůSýr Parmezán
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1šálekOlej rostlinný
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 800mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
67 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si očistíme brambory a mrkev. Obě suroviny vaříme ve slané vodě doměkka. Brambory vaříme v 500 ml vody asi 15 minut, mrkev stačí vařit v 300 ml vody 7 minut. Vodu slijeme.
- 2Než uvařená zelenina vychladne, připravíme omáčku. V menším kastrůlku vaříme na mírném ohni rajčatový protlak se zeleninovým vývarem. Do něj postupně vmícháme worcesterskou omáčku, nasekaný čerstvý koriandr, hořčici, hnědý cukr, chilli koření, sůl a pepř. Vše povaříme 15 minut a z ohně odstavíme.
- 3Předem uvařené brambory a mrkev nastrouháme nahrubo do větší mísy.
- 4Přidáme k nim nakrájené žampiony a cibuli. Dále prolisovaný česnek, kuličky hrášku, nastrouhaný parmezán, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. Z takto vytvořené směsi tvarujeme co nejtenčí placičky.
- 5Ty opékáme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
- 6Servírujeme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.