Placičky s rajčatovou omáčkou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
67 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si očistíme brambory a mrkev. Obě suroviny vaříme ve slané vodě doměkka. Brambory vaříme v 500 ml vody asi 15 minut, mrkev stačí vařit v 300 ml vody 7 minut. Vodu slijeme.
  • 2
    Než uvařená zelenina vychladne, připravíme omáčku. V menším kastrůlku vaříme na mírném ohni rajčatový protlak se zeleninovým vývarem. Do něj postupně vmícháme worcesterskou omáčku, nasekaný čerstvý koriandr, hořčici, hnědý cukr, chilli koření, sůl a pepř. Vše povaříme 15 minut a z ohně odstavíme.
  • 3
    Předem uvařené brambory a mrkev nastrouháme nahrubo do větší mísy.
  • 4
    Přidáme k nim nakrájené žampiony a cibuli. Dále prolisovaný česnek, kuličky hrášku, nastrouhaný parmezán, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. Z takto vytvořené směsi tvarujeme co nejtenčí placičky.
  • 5
    Ty opékáme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
  • 6
    Servírujeme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.