Placka sypaná jahodami
40 min.

Ingredience
- 450gramůJahody zahradní
- 4lžíceCukr krupice
- 1lžíceMáta
- 1lžíceTuk
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 2šálkySmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
48 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Plech na pečení vymažeme tukem, předehřejeme troubu na 200°C.
- 2V míse promícháme mouku, 1/4 šálku krupicového cukru, sůl a prášek do pečiva. Do směsi postupně přiléváme 1 šálek smetany až do vytvoření žmolků. Těsto spojíme, nehněteme.
- 3Z těsta vytvarujeme válec a z něho krájíme asi 1 cm silné plátky, ty klademe na připravený plech. Pečeme 15 minut dozlatova. Plátky necháme vychladnout. Jednotlivé plátky koláčů potřeme rozmixovanou směsí z rozmačkaných jahod, zbytku cukru a smetany.
- 4Koláčky můžeme ozdobit celou jahodou a mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.