Placky z dušeného zelí
50 min.

Ingredience
- 1kilogramZelí hlávkové bílé
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 100gramůCukr krupice
- 100gramůPšeničná krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 250gramůZakysaná smetana
- Na smažení placek
- 60mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
45 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
6 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Ze zelí odkrojíme zvadlé a poškozené listy, odkrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do kastrolu na rozpálený olej. Přilijeme smetanu a pod poklicí dusíme, až je zelí měkké. Poté dobře vmícháme krupici, cukr a za stálého míchání na mírném plameni vaříme zhruba 10 minut.
- 2Uvařené zelí necháme prochladnout a vmícháme rozšlehaná vejce. Ze směsi tvarujeme placky, které obalíme v prosáté strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.
- 3Placky podáváme s kysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.