Placky z kynutého těsta s masovou náplní
90 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká
 - 30gramůDroždí
 - 0,3litrVoda pitná
 - 5gramůCukr krupice
 - 3kusyCibule
 - 3kusyRajčata
 - 2kusyPaprika zelená
 - 1špetkaPetržel - nať
 - 0,5decilitrCitronová šťáva
 - 1lžičkaOcet vinný
 - 1lžíceKečup
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 10gramůTuk rostlinný
 - 300gramůHovězí maso mleté
 
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
725 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme těsto. Necelou polovinu mouky smícháme v míse se solí, ve středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, k němu přidáme cukr a vlažnou vodu a vypracujeme řídké těsto. Lehce posypeme muukou a dáme na teplé místo kynout. Když se na povrchu začnou dělat zřetelné trhliny, přidáme zbývající mouku a vypracujeme tužší těsto. To opět necháme kynout. Během doby kynutí si připravíme náplň.
 - 2Oloupeme cibuli a najemno ji nastrouháme, rajčata omyjeme a nakrájíme na velmi malé kousky. Papriky omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a také nakrájíme na malé kouky. Omytou petrželovou nať nasekáme najemno.
 - 3V misce pak cibuli, rajčata, papriky a petrželku smícháme s mletým hovězím masem, podle chuti přidáme citronovou šťávu, ocet a kečup, opepříme a osolíme.
 - 4Z vykynutého těsta uděláme 16 kuliček a ty rozválíme na placky. Na každou dáme do středu náplň, okraje těsta zvedneme tak, aby placky vypadaly jako koláče a kraje potřeme žloutkem.
 - 5Placky dáme na vymaštěný plech a pečeme v troubě, předehřáté na 200°C, přibližně 10 až 15 minut, dokud těsto nemá zlatavou barvu.
 - 6Podáváme teplé.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.