Placky ze syrových brambor se zelnou náplní
55 min.

Ingredience
- 600gramůBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 90gramůMouka pšeničná hladká
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 40mililitrůMléko polotučné
- 60mililitrůOlej rostlinný
- Na zelí
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1,5lžíceOcet kvasný lihový
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,25lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ze zelí odkrojíme zvadlé a poškozené listy, odkrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli zpěníme na sádle, přimícháme zelí, ochutíme solí, pepřem, kmínem, osladíme, přilijeme ocet a pod poklicí dusíme, až je zelí měkké. Poté zelí odstavíme a držíme teplé.
- 2Syrové brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemno a slijeme vodu. K bramborám přimícháme sůl, pepř, v mléce rozšlehané vejce a mouku, dobře promícháme. Směs zprudka smažíme po obou stranách na malém množství rozpáleného oleje.
- 3Placky podáváme pokryté horkým dušeným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.