Plátky uzeného masa jako řízky
70 min.

Ingredience
- 4plátkyVepřová krkovička
- 4lžičkyHořčice
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3lžíceMouka bezlepková
- 1kusVejce slepičí
- 6lžicOlej stolní
- 1lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
320 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Plátky uzené krkovice zlehka naklepeme, vložíme je do menšího množství vroucí vody na 20 minut vařit, aby bylo maso poloměkké. Plátky vyjmeme z vody a vychladlé je potřeme po obou stranách hořčicí a podle chuti maso osolíme a opepříme. Potom plátky masa obalíme v klasickém trojobale: nejprve v bezlepkové mouce, potom v rozšlehaném vejci s mlékem a nakonec v bezlepkové strouhance. Obalené plátky usmažíme na rozpáleném tuku a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.