Plátky vařených vajec v cibulové omáčce

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
60 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
867 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na tenká kolečka.
  • 2
    Na másle zpěníme kolečka cibule, vmícháme mouku, usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a smetanou, kterou do jíšky pečlivě zašleháme, vaříme následně alespoň 15 minut za stálého míchání. Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme octem. Na závěr necháme v omáčce prohřát plátky vajec.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.