Platýs s řeřichovou majonézou
50 min.
Ingredience
- 1,2litryVoda pitná
 - 1,5lžičkySůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 500gramůBrambory
 - 250gramůMajonéza
 - 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
 - 2lžíceCitronová šťáva
 - 20gramůŘeřicha
 - 4kusyPlatýz - filety
 - 1lžícePetržel - nať
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
62 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
276 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 25 minut.
 - 2Majonézu utřeme dohladka se smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme lžící citronové šťávy. Vmícháme omytou a nasekanou řeřichu.
 - 3Filety z platýse omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme je, opepříme a smažíme po obou stranách na polovině dávky másla asi 4 minuty.
 - 4Vařené brambory slijeme a opečeme na zbylém rozpáleném másle.
 - 5Platýse podáváme s majonézou a bramborami posypanými nasekanou petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.