Platýz ve vinné omáčce
50 min.

Ingredience
- 800gramůPlatýz - filety
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 400gramůZakysaná smetana
- 40gramůBylinky čerstvé - svazek
- 150mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
22 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
856 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet v zapékací míse. V misce smícháme smetanu s bylinkami, osolíme a opepříme, přilijeme bílé víno a vše velmi dobře promícháme. Rybí filety přelijeme ochucenou smetanou. Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 minut. Rybí porce poté rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.