Plec na víně
40 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí plec
 - 100mililitrůHovězí vývar základní
 - 1kusMrkev kořen
 - 1kusCibule
 - 300gramůCeler bulvový
 - 300mililitrůVíno červené
 - 2lžičkySůl
 - 2lžičkyPepř černý mletý
 - 50gramůMáslo čerstvé
 - 50mililitrůOlej rostlinný
 - 2lžíceProtlak rajčatový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
38 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme v hrnci olej, přidáme osolené a opepřené kusy hovězího masa. Opečeme je zprudka ze všech stran a vyndáme. Přidáme trochu oleje a vložíme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a orestujeme. Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Vložíme maso, zalijeme vývarem a dusíme. Maso vyndáme a dáme stranou. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, zašleháme do ní studené máslo a osolíme a opepříme. Maso vrátíme do omáčky, ale již nevaříme, jen prohřejeme a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.