Plněná rajčata pečená v alobalu
65 min.

Ingredience
- 8kusůRajčata
- 1,5šálkyRýže loupaná
- 2šálkyVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMaso mleté - mix
- 2lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 1šálekKečup
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z omytých rajčat seřízneme vršky a dužinu vydlabeme.
- 2Mleté maso smícháme s vejci, paprikou, strouhankou a solí. Směsí naplníme připravená rajčata.
- 3Nákypovou formu vyložíme pomaštěným alobalem, rozložíme na něj rýži smíchanou s kořením a solí, poklademe kousky másla a naplněnými rajčaty. Zalijeme vodou a alobal pevně uzavřeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
- 4Podáváme s kečupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.