Plněná rajčata s tuňákem

32 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do nekovového cedníku vložíme na kostičky pokrájenou okurku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Poté okurku opláchneme a osušíme papírovými utěrkami.
  • 2
    V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme vejce a vaříme je 12 minut. Poté zprudka pod tekoucí studenou vodou zchladíme. Vejce oloupeme, oddělíme žloutky a bílky a nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Z rajčat odřízneme vršky a lžičkou do misky vydlabeme dužninu. Poté je převrátíme na papírovou utěrku. Vydlabanou dužninu nakrájíme nadrobno a necháme v cedníku okapat.
  • 4
    V misce smícháme dužninu z rajčat, nakrájenou okurku, jarní cibulky, žloutky a většinu bílků.
  • 5
    Okapaného tuňáka rozebereme na kousky a též přidáme do misky. Vmícháme lžíci majonézy, pepř, sůl a citronovou šťávu. Důkladně promícháme. Pokud je směs příliš hustá, přidáme majonézu. Nakonec vmícháme lístky natrhané bazalky.
  • 6
    Směsí naplníme vydlabaná rajčata, povrch posypeme zbytkem bílků a doplníme bazalkovými lístky a plátky ředkviček. Pokrm můžeme až na 3 hodiny vložit do lednice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.