Plněná sekaná z jehněčího masa s ořechy
115 min.
Ingredience
- Na obalení, k restování a pečení
- 3lžíceStrouhanka
 - 3lžíceOlej olivový extra panenský
 - 1lžíceTymián čerstvý
 - 1lžíceRozmarýn čerstvý
 - 200mililitrůVíno bílé
 - 500mililitrůBujón hovězí
 
 - Náplň
- 4kusyVejce slepičí
 - 400mililitrůVoda pitná
 - 2kusyCibule
 - 100gramůAnglická slanina
 - 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 2lžičkySůl
 - 1lžičkaPaprika mletá sladká
 - 1hrstOlivy zelené
 - 1hrstOřechy vlašské
 - 1kusKapie
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 
 - Sekaná
- 800gramůJehněčí maso
 - 3stroužkyČesnek
 - 1lžíceRozmarýn čerstvý
 - 1lžíceTymián čerstvý
 - 1lžícePetržel hladkolistá
 - 200mililitrůMléko plnotučné
 - 110gramůRohlíky bílé
 
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso omyjeme, odblaníme, pokrájíme na kousky a pomeleme na masovém strojku s očištěnými stroužky česneku. Rozmarýn, tymián a petrželku omyjeme, drobné lístky otrháme a pokrájíme nadrobno. Vejce dáme do kastrólku s vodou a uvaříme je natvrdo. Vaříme je 9 minut, pak je zchladíme a oloupeme. Pokrájené rohlíky na kostky dáme do misky, zalejeme je mlékem a necháme je rozmočit.
 - 2Očištěné cibule a anglickou slaninu pokrájíme na malé kostičky. Rozehřejeme pánev, na ni orestujeme anglickou slaninu, přidáme k ní pokrájenou cibuli a zpěníme ji. Jakmile cibule se slaninou zchladne, přimícháme ji k pomletému masu. Ještě doložíme bylinky, namočené rohlíky, nastrouhaný ovčí sýr, sůl, pepř, červenou mletou papriku a vše důkladně zpracujeme. Pak do masa přidáme na kousky pokrájené zelené olivy (bez pecek) a vlašské posekané ořechy. Znovu vše dobře promícháme.
 - 3Na potravinářskou fólii vyklopíme masovou směs a utvoříme z ní menší, vysoký koláč. Na střed poklademe za sebou uvařená vejce, k nim přidáme na proužky pokrájenou kápii a okraje sekané k sobě přitiskneme. Utvoříme šišku tak, že vejce s paprikou budou skryty uprostřed sekané a konce šišky též dobře uzavřeme. Pak sekanou obalíme ve velmi jemné (prosáté) strouhance.
 - 4Troubu si předehřejeme na 200°C. V pekáčku na plotně si rozpálíme olivový olej a sekanou z každé strany orestujeme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme snítku tymiánu a rozmarýnu, přilejeme víno a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při vyšší teplotě do doby, až se víno vypaří, pak přilijeme horký vývar, který promícháme ho výpekem. Sekanou polijeme výpekem a pekáček zakryjeme poklicí. Snížíme teplotu na 170°C a pečeme přibližně 60 minut. Občas sekanou polejeme výpekem a opatrně otočíme. Přibližně po 1 hodině dušení poklici z pekáčku dáme pryč, zvýšíme teplotu asi na 190°C a pečeme do doby, a se nám vytvoří zlatá kůrka.
 - 5Upečenou sekanou nakrájíme na plátky, dáme je na talíře, přilejeme k nim výpek a servírujeme. Dobrou chuť.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.