Plněná sekaná z jelení plece
110 min.
Ingredience
- 400gramůJelení plec
 - 400gramůVepřový bok
 - 1kusCibule
 - 3stroužkyČesnek
 - 2kusyVejce slepičí
 - 3lžíceStrouhanka
 - 1lžíceMouka pšeničná hrubá
 - 2lžičkyMajoránka
 - 50mililitrůVoda pitná
 - 0,25lžičkaPepř černý mletý
 - 0,5lžičkaSůl
 
- Na náplň
- 2kusyRohlíky bílé
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká
 - 2kusyVejce slepičí
 - 150gramůKuřecí prsa
 - 100gramůŠunkový salám
 - 1lžíceCibulka jarní
 - 0,5lžičkaSůl
 
 - Na pečení
- 100mililitrůHovězí vývar základní
 
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
54 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jelení maso i vepřový bůček rozkrájíme na kousky, umeleme s cibulí a česnekem. Přimícháme vejce, sůl, pepř, majoránku, mouku strouhanku a dobře promícháme. Pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.
 - 2V mezičase připravíme náplň. Rohlíky pokrájíme na kostičky, šunkový salám a kuřecí prsa krájíme nadrobno, petrželovou nať nahrubo rozsekáme. Vše promícháme v míse s vejci, solí a moukou.
 - 3Z masové hmoty z jeleního masa na fólii vytvarujeme placku, na prostředek navršíme po délce plátu připravenou kuřecí směs a pomocí fólie pevně zavinujeme do šišky.
 - 4Před pečením sekanou potřeme vodou a v předehřáté troubě pečeme v pekáči s vývarem. Během pečení poléváme výpekem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.