Plněné artyčoky rybím masem

100 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
30 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
55 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Otrháme z artyčoků vnější listy a uvnitř vyškrábeme. Odřízneme stonky, 5 cm dlouhé kousky oloupeme, nasekáme nahrubo a uschováme. Očištěné artyčoky dáme do mísy s vodou okyselenou citronovou šťávou.
  • 2
    Oloupeme stroužky česneku, omyjeme petrželku a nasekáme, opláchneme plátky mořského jazyku, osušíme a pokrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje s 1 stroužkem česneku a česnek chvílí smažíme.
  • 3
    Přidáme pokrájené stonky artyčoků a několik minut smažíme. Osolíme a opepříme. Pánev stáhneme ze sporáku a česnek vyhodíme. Přidáme pokrájené rybí maso, nasekanou petrželku a vše promícháme.
  • 4
    Artyčoky scedíme, osušíme, rozevřeme listy a naplníme připravenou směsí. Zavřeme je a narovnáme vedle sebe na pánev tak, aby zůstaly nastojato.
  • 5
    Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme 1 stroužek česneku a zakapeme zbývajícím olejem. Vaříme prudce,při vysoké teplotě 20-30 minut, dokud se voda z pánve nevypaří. Podáváme horké nebo vlažné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.