Plněné brambory s parmezánem a liškami
100 min.
Ingredience
- 200gramůLišky čerstvé
 - 800gramůBrambory
 - 80gramůSýr Parmezán
 - 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 2kusyVaječný žloutek slepičí
 - 1lžíceBazalka
 - 1lžícePažitka
 - 1lžíceKoriandr čerstvý
 - 2lžičkyOlej lanýžový
 - 50mililitrůOlej olivový
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 2špetkySůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
32 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
310 mg
Postup přípravy
- 1Použijeme velké brambory s neporušenou slupkou. Opláchneme je ve studené vodě, vložíme do pekáče a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme nasucho cca 40 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout.
 - 2Mezitím lišky očistíme, větší rozkrojíme na poloviny. Krátce je orestujeme na rozpáleném olivovém oleji, ochutíme solí a pepřem. Z brambor odřízneme podélně vršky cca ve dvou třetinách a vnitřky lžící vydlabeme. Odkrojené části oloupeme a přidáme k vydlabané hmotě.
 - 3Z parmezánu vytvoříme škrabkou několik hoblin na dozdobení, zbytek najemno nastrouháme. Žloutky rozšleháme se smetanou a v misce smícháme se sýrem, vydlabanými částmi brambor, nasekaným koriandrem a bazalkou, 2/3 množství hub, osolíme a opepříme. Zakápneme lanýžovým olejem.
 - 4Připravenou směs rozdělíme a navrstvíme do brambor a přemístíme je na plech. Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a zapečeme cca 20 minut dohněda. Poté vyjmeme, rozdělíme do středu talířů, dozdobíme zbytkem lišek a hoblinami parmezánu. Posypeme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.