Plněné Cannelloni zapečené s rajčatovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 220gramůHovězí maso mleté
- 2kusyCibule červená
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 2,5decilitryVíno červené
- 12kusůCannelloni
- 1kusMrkev kořen
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaCukr krupice
- 25gramůSýr Parmezán
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme najemno. nakládaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na malé kousky. Parmazán nahrubo nastrouháme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm za stálého míchání polovinu cibule, česnek a žampiony. Potom do pánve vmícháme 2 lžíce rajčatového protlaku, přilijeme 1 dl vína, směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a necháme 15 minut vařit.
- 3Do druhé pánve nalijeme zbylé víno, dáme do něj druhou polovinu cibule, mrkev, nakrájená rajčata, bobkový list a přimícháme 2 lžíce protlaku. Omáčku dochutíme cukrem, pepřem a solí a za občasného míchání ji vaříme 15 minut.
- 4Čtvrtinu omáčky nalijeme do zapékací mísy. Trubičky Cannelloni naplníme masovou směsí a rozložíme na omáčku v zapékací míse. Pak přilijeme zbývající omáčku a dáme péct na přibližně 35 minut do trouby, předehřáté na 200 stupňů.
- 5Plněné Cannelloni podáváme přelité omáčkou a posypené nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.