Plněné Cannelloni zapečené s rajčatovou omáčkou

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme najemno. nakládaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na malé kousky. Parmazán nahrubo nastrouháme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm za stálého míchání polovinu cibule, česnek a žampiony. Potom do pánve vmícháme 2 lžíce rajčatového protlaku, přilijeme 1 dl vína, směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a necháme 15 minut vařit.
  • 3
    Do druhé pánve nalijeme zbylé víno, dáme do něj druhou polovinu cibule, mrkev, nakrájená rajčata, bobkový list a přimícháme 2 lžíce protlaku. Omáčku dochutíme cukrem, pepřem a solí a za občasného míchání ji vaříme 15 minut.
  • 4
    Čtvrtinu omáčky nalijeme do zapékací mísy. Trubičky Cannelloni naplníme masovou směsí a rozložíme na omáčku v zapékací míse. Pak přilijeme zbývající omáčku a dáme péct na přibližně 35 minut do trouby, předehřáté na 200 stupňů.
  • 5
    Plněné Cannelloni podáváme přelité omáčkou a posypené nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.