Plněné chobotnice na grilu
50 min.
Ingredience
- 4kusyChobotnice
 - 150gramůRajčata
 - 10gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 2stroužkyČesnek
 - 100gramůChléb toastový
 - 20gramůBazalka
 - 80mililitrůOlej olivový
 - 20mililitrůBalsamico ocet
 - 20mililitrůCitronová šťáva
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těla chobotnic omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rajčata nakrájíme na malé kostičky a vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, najemno nasekanou bazalku a toastový chléb bez kůrky, nadrobno nakrájený. Směs zalijeme olejem, octem a citronovou šťávou a vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a znovu důkladně promícháme. Vzniklou směsí naplníme chobotnice a páratky pevně spojíme. Grilujeme na středním ohni 20 minut s jedním otočením.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.