Plněné kedlubny s tofu
40 min.
Ingredience
- 3lžíceSezam - semena
 - 4kusyKedlubna
 - 375mililitrůVývar zeleninový
 - 1špetkaSůl
 - 1lžíceOcet Sherry
 - 100gramůCeler řapíkatý
 - 100gramůBrokolice
 - 1špetkaPepř cayenský
 - 1špetkaNové koření mleté
 - 100gramůZakysaná smetana
 - 4lžíceOlej sezamový
 - 2kusyMrkev kořen
 - 5lžicOmáčka sójová
 - 400gramůSýr sójový - Tofu
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Celer očistíme, povaříme 8 minut v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
 - 2Kedlubny oloupeme, vršek skrojíme, vnitřek vydlabeme tak, aby zůstala centimetr silná stěna.
 - 3Tofu necháme okapat, nakrájíme na malé kostičky, zakapeme sójovou omáčkou a octem, promícháme, necháme odležet.
 - 4Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky, očištěnou brokolici rozdělíme na růžičky.
 - 5Všechnu zeleninu podusíme na rozpáleném oleji, osolíme, opepříme, přidáme nové koření. Na závěr vmícháme zaksysanou smetanu.
 - 6Kedlubny naplníme připravenou směsí, posypeme semínky opraženými na sucho a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.