Plněné kuřecí kapsy
75 min.
Ingredience
- 225gramůŽampiony čerstvé
 - 3lžícePetržel - nať
 - 350gramůHouby čerstvé
 - 1stroužekČesnek
 - 1,5kilogramyKuřecí prsa
 - 1lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 1kusVejce slepičí
 - 2lžíceCitronová šťáva
 - 1lžíceZakysaná smetana
 - 350mililitrůVývar drůbeží
 - 105gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
24 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
915 mg
Postup přípravy
- 1Žampiony oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky, petržel nasekáme najemno (několik snítek si ponecháme na ozdobu), čerstvé houby (hříbky nebo hlívu ústřičnou) nakrájíme na tenké plátky, česnek utřeme se solí.
 - 2Kuřecí prsa nařežeme na silné řízky. Ostrým nožem do každého uděláme zářez, aby vznikla kapsa, kterou budeme plnit, osolíme je a opepříme.
 - 3Odřezky masa umeleme na masovém strojku, přidáme ušlehané vejce, osolíme a opepříme.
 - 4Žampiony zalijeme citrónovou šťávou a rozmixujeme najemno.
 - 5V pánvi rozehřejeme 55 g másla, přidáme rozmixované žampiony a 10 minut restujeme na prudkém ohni. Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a ještě 5 minut vaříme. Pak odstavíme. Když směs vychladne, smícháme jí s umletými masovými odřezky s vejcem a 1 lžící nasekané petrželové natě. Žampionovou směsí naplníme masové kapsy. Sepneme je párátkem a dáme zakryté na 15 minut napařovat nad hrncem s vroucí vodou.
 - 6Na menší pánvi rozehřejeme 25 g másla, přidáme nakrájené houby, lžíci petrželové natě, česnek se solí, opepříme a 10 minut restujeme. Občas zamícháme.
 - 7Do menšího rendlíku nalijeme drůbeží vývar a na prudkém ohni vaříme, dokud se jeho objem nezmenší na polovinu. Přidáme zbylou petrželovou nať a pomocí mixeru vmícháváme posledních 25 g másla.
 - 8Na talíře rozdělíme restované houby, na ně položíme plněné kuřecí kapsy, z nichž jsme odstranili párátka, vše zalijeme máslovou omáčku a ozdobíme snítkou petržele.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.