Plněné paprikové lusky
90 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
 - 2gramyDivoké koření celé
 - 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 1200mililitrůVoda pitná
 - 250gramůHovězí maso přední
 - 500gramůVepřový ořez
 - 30gramůSůl
 - 1gramPepř černý mletý
 - 100gramůStrouhanka
 - 1000gramůPaprikové lusky čerstvé
 - 120gramůTuk
 - 100gramůZelenina kořenová
 - 30gramůCukr krupice
 - 80gramůVejce slepičí
 - 50mililitrůOcet kvasný lihový
 - 300gramůProtlak rajčatový
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Do masa přidáme rozmíchaná vejce, sůl, pepř, strouhanku, polovinu dávky cibule nakrájené najemno a vše dobře promícháme. Směs rozdělíme na 10 dílů.
 - 2Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme stopky a vnitřky zbavíme semen.
 - 3Připravenou masovou směsí papriky naplníme.
 - 4Na části tuku mírně osmahneme na plátky nakrájenou zbylou cibuli a zeleninu, přidáme koření, zastříkneme octem, přidáme rajčatový protlak a trochu vody. Uvedeme do varu.
 - 5Do vařícího základu narovnáme papriky naplněné masovou směsí a dusíme zvolna asi 1/2 hodiny. Potom papriky vyjmeme.
 - 6Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme zbylou dávkou vody a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 7Před koncem varu omáčku přisladíme, podle chuti dosolíme a nakonec ji přecedíme na papriky, které v ní ještě krátce podusíme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.