Plněné papriky uzeným masem s dušenýmí rajčaty
50 min.

Ingredience
- 8kusůPaprika zelená
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 300gramůMoravské uzené maso
- 3kusyCibule
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 150mililitrůBujón bylinkový
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 100gramůSalám Pařížský
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
33 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Uzené maso a salám pomeleme do mísy nahrubo na masovém strojku. Očištěné cibule pokrájíme nadrobno. V kastrólu na rozehřátém oleji cibuli zpěníme, polovinu odebereme a přidáme ji k mletému masu. Kastról se zbylou cibulí na chvíli odstavíme z plotny. Mleté maso promícháme s cibulí a nastrouhaným sýrem.
- 2Papriky omyjeme, vykrojíme otvory u stopek, z paprik vydlabeme zrníčka, znovu je propláchneme pod tekoucí vodou a naplníme je připravenou sýrovou směsí.
- 3Kastról se zpěněnou cibulí postavíme na plotnu a jakmile se začne cibule smažit, přidáme k ní papriky. Opečeme je ze všech stran do zlatohněda, přidáme k nim rajčata, promícháme, podlijeme bujónem a pod poklicí papriky budeme dusit přibližně 15 minut. Poté vše dochutíme solí a cukrem, necháme přejít varem a kastról odstavíme z plotny. Plněné papriky dáme na talíře, přidáme k nim rajčatovou omáčku a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.