Plněné pečené cibule

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s osolenou vodou dáme cibule a přivedeme k varu. Vaříme 15 minut, poté je vyndáme, necháme vychladnout, vydlabeme dužinu a pak pokrájíme.
  • 2
    V pánvi opečeme nakrájenou slaninu na kostičky, přidáme nasekanou cibuli a papriku a smažíme 7 minut. Přidáme do pánve mleté hovězí maso a 3 minuty smažíme. Odstavíme ze sporáku a do masa zamícháme petrželku, rozmarýn, strouhanku, sůl, pepř.
  • 3
    Ohnivzdornou misku vymažeme a dáme do ní duté cibule, naplníme je hovězí směsí a polijeme vývarem. Pečeme v předehřáté troubě 90 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.
  • 4
    V menší pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájené žampiony. Přidáme šťávu z cibulí a vývar. Povaříme 3 minuty. Smícháme solamyl s vodou, přidáme k omáčce a mícháme, aby omáčka zhoustla.
  • 5
    Cibule podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.