Plněné pečené cibule
150 min.

Ingredience
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 4kusyCibule
- 2plátkySlanina vepřová
- 125gramůHovězí maso mleté
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceRozmarýn sušený
- 25gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 6decilitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceVoda pitná
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s osolenou vodou dáme cibule a přivedeme k varu. Vaříme 15 minut, poté je vyndáme, necháme vychladnout, vydlabeme dužinu a pak pokrájíme.
- 2V pánvi opečeme nakrájenou slaninu na kostičky, přidáme nasekanou cibuli a papriku a smažíme 7 minut. Přidáme do pánve mleté hovězí maso a 3 minuty smažíme. Odstavíme ze sporáku a do masa zamícháme petrželku, rozmarýn, strouhanku, sůl, pepř.
- 3Ohnivzdornou misku vymažeme a dáme do ní duté cibule, naplníme je hovězí směsí a polijeme vývarem. Pečeme v předehřáté troubě 90 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.
- 4V menší pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájené žampiony. Přidáme šťávu z cibulí a vývar. Povaříme 3 minuty. Smícháme solamyl s vodou, přidáme k omáčce a mícháme, aby omáčka zhoustla.
- 5Cibule podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.