Plněné vepřové kotlety
50 min.

Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyVepřové kotlety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyŽampiony čerstvé
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 3lžíceSádlo škvařené
- 0,5kusBujón hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V omytých kotletách prořízneme ploché kapsy, kotlety mírně naklepeme a maso částečně uvolníme od kostí.
- 2Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, osmahneme na lžíci sádla, zalijeme vejci, osolíme a umícháme hustší náplň.
- 3Plátky šunky poklademe plátky sýra, potřeme žampionovou směsí a stočíme do závitků. Závitky vložíme do kapes v kotletách, které na okrajích sklepneme a upevníme jehlami. Maso osolíme, opepříme, zvolna opékáme na sádle po obou stranách.
- 4Měkké kotlety přendáme na talíře, do výpeku přidáme worcester, bujón, trochu vody a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu.
- 5Kotlety na talířích šťávou přelijeme a podáváme s bramborovými hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.