Plněné vepřové maso

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené maso přes fólii rozklepeme na větší pláty, osolíme a opepříme. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, očištěnou hlívu nakrájíme na nudličky. Sýr nakrájíme na 8 tenkých plátků.
  • 2
    Na 2 lžících rozpáleného oleje na pánvi orestujeme česnek, přimícháme hlívu a za stálého míchání opečeme.
  • 3
    Na každý plátek masa položíme 2 plátky sýra, několik lístků šalvěje, lžíci osmažené hlívy, maso přeložíme a sepneme jehlou. Zbylý olej rozpálíme a maso na něm smažíme z každé strany asi 3 minuty. Opečené závitky vložíme do zapékací mísy a asi 6 minut pečeme v troubě předehřáté na 190 °C.
  • 4
    V mezičase připravíme celer. Očistíme ho a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 5
    Na rozpáleném oleji na pánvi zpěníme cibuli, přidáme lístky tymiánu. Poté vmícháme celer, osolíme, opepříme a zhruba 10 minut za častého míchání restujeme. Celer podlijeme vínem, povaříme, aby se odpařil alkohol, a přidáme máslo, které necháme v celeru rozpustit.
  • 6
    Masový závitek podáváme s restovaným celerem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.