Plněné žampióny s pikantními oříšky
15 min.
Ingredience
- Náplň do žampiónů
- 25gramůMandle
 - 100gramůPistácie
 - 25gramůOřechy burské pražené
 - 1kusCibulka lahůdková
 - 1stroužekČesnek
 - 2lžícePetržel hladkolistá
 - 2lžíceOlej olivový extra panenský
 - 2lžíceVoda pitná
 - 3kusyRajčata sušená Bio
 - 1lžíceMáta
 - 3špetkySůl mořská
 - 3špetkyPepř bílý
 - 0,5kusChilli paprička
 
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
43 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
13 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Připravíme náplň do žampiónů: večer před přípravou namočíme loupané mandle (přibližně 25ks), pistácie a loupané burské oříšky ((přibližně 30ks) do studené vody. Druhý den oříšky scedíme a v sítu je promyjeme pod studenou vodou a necháme je okapat. Očištěnou lahůdkovou cibulku (bílou část) a stroužek česneku pokrájíme nadrobno a vše dáme do mixéru. Přidáme ještě omytou petrželovou nať, sůl, pepř, kvalitní olivový olej, 2 lžíce vody a směs rozmixujeme na polohrubou hustou kaši.
 - 2Sušená rajčata pokrájíme na tenké proužky. Malou červenou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka a polovinu posekáme na drobné kousky. Omyjeme si 4 lístky z máty peprné (1 lžíce).
 - 3Do oříškové náplně zamícháme posekané chilli a sušená rajčata. Očištěné a omyté 4 větší (mladé) žampiony naplníme připravenou oříškovou náplní, na každý položíme lístek z máty a servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.