Plněný chřest a smrži
45 min.
Ingredience
- 200gramůSmrže čerstvé
 - 200gramůChřest bílý
 - 200gramůChřest zelený
 - 150gramůTelecí plec
 - 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 2kusyVejce slepičí
 - 1kusCibule
 - 100mililitrůMartell cognac
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 100gramůCukr krupice
 - 150gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
61 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Telecí plec pomeleme, přidáme 100 ml smetany a vejce a vymixujeme hladkou směs. Osolíme a opepříme, směsí naplníme omyté a nožiček zbavené smrže. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 150 stupňů Celsia, dokud nejsou hotovi.
 - 2Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, zalijeme koňakem, necháme odvařit, přidáme zbylou smetanu a povaříme. Všleháme zbylé máslo a nacedíme na smrže.
 - 3V osolené vodě povaříme krátce zelený chřest a zchladíme ledem. Bílý chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě s cukrem doměkka.
 - 4Chřest pokrájíme na menší kousky, smícháme se smrži a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.