Plněný mořský okoun
75 min.

Ingredience
- 5lžicStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 1decilitrOlej olivový
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSardelová pasta
- 600gramůOkouník mořský
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
354 mg
Cukr
501 mg
Postup přípravy
- 1V misce si smícháme sardelovou pastu s drobně nakrájenou petrželkou, strouhankou a pepřem. Mořského okouna očistíme, vykucháme, omyjeme a do břišní dutiny dáme připravenou sardelovou pastu, břicho zašijeme a celou rybu osolíme.
- 2Pekáč vymažeme olejem, vložíme rybu, polijeme ji zbytkem oleje a dáme do dobře vyhřáté trouby péct. Pečeme při 175°C, během pečení rybu poléváme výpekem, přibližně 45 minut a pokud je potřeba, podlijeme vodou.
- 3Upečený okoun má zlatohnědou kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.