Plněný pórek
55 min.
Ingredience
- 12kusůPórek
 - 600gramůMaso mleté - mix
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžícePetržel - nať
 - 10kusůRajčata
 - 1kusŽemle tuková
 - 100mililitrůMléko polotučné
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
897 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
32 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
17 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme s žemlí, kterou jsme namočili do mléka, a nasekanou petrželkou.
 - 2Bílou část pórku podélně rozkrojíme, opereme a vždy mezi dvě poloviny vložíme váleček masové nádivky a stiskneme.
 - 3Naplněné pórky srovnáme těsně k sobě do kastrolu, zalijeme rozvařenými a prolisovanými rajčaty a dusíme asi 30 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.