Plněný vepřový jazyk
50 min.

Ingredience
- 3lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 2kusyVepřový jazyk
- 3lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSalám Turistický trvanlivý
- 2litryVoda pitná
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1090 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
95 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
215 mg
Cukr
524 mg
Postup přípravy
- 1Omyté jazyky uvaříme v osolené vodě, vložíme je na chvíli do studené vody, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Vždy mezi dvě kolečka vložíme plátek salámu. Vzniklý špalíček obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. Špalíčky osmažíme na rozehřátém oleji.
- 3Před dosmažením na každou porci položíme ještě špetku nastrouhaného sýru, jen aby se roztavil.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.