Plody moře s nudlemi (fideua)
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 2lžícePetržel - nať
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1kusCitrony
 - 350gramůNudle rýžové
 - 3lžíceOlej olivový
 - 3kusyRajčata
 - 150mililitrůVíno bílé
 - 300mililitrůVývar rybí
 - 12kusůKrevety tygří - loupané
 - 350gramůOlihně
 - 18kusůMušle srdcovky
 - 1špetkaŠafrán
 - 18kusůMušle slávky
 - 2stroužkyČesnek
 - 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4392 kcal
Bílkoviny
556 g
Tuky
108 g
Sacharidy
252 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli za občasného míchání opékáme 5 minut do změknutí v hluboké pánvi s rozehřátým olejem, přidáme česnek a opékáme ještě půl minuty. Vmícháme šafrán, mletou papriku, rajčata a 2-3 minuty zahříváme, až se rajčata rozpadnou.
 - 2Do omáčky přidáme nudle, promícháme, zesílíme oheň, přilijeme víno a prudce povaříme. Vmícháme rybí vývar, olihně, krevety, srdcovky, slávky, zmírníme oheň a 10 minut dusíme, dokud se srdcovky a slávky neotevřou a olihně a krevety neprovaří. Dušením se nám téměř odpaří rybí vývar.
 - 3Nakonec vmícháme, sůl, pepř, petrželku, rozdělíme do nahřátých misek a ozdobené klínkem citronu servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.