Plovoucí raci á la Dauphiné
60 min.

Ingredience
- 4kusyCibule
- 24kusůRak říční
- 1litrVíno bílé
- 10kusůŠalotka
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaSůl
- 5kusůPepř černý celý
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
4 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme vývar z bílého vína, cibulí, mrkví, šalotek, bylinek, soli a pepře. Vaříme jej až do vyvaření na polovinu.
- 2Očištěné a vykleštěné raky vaříme v připraveném vývaru asi 12 minut. Vyjmeme je, vložíme do polévkové mísy a vývar na ně přecedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.