Podkrkonošský vánoční hubník

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
35 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a namočíme je na 1 hodinu do studené vody. Pak je scedíme a pokrájíme na kousky.
  • 2
    Dobře omyté krupky dáme vařit do osolené vody. (1 díl krupek 1 2 díly vody a 1/2 lžičky soli.) Vaříme je doměkka přibližně 25 minut.
  • 3
    Oloupanou cibuli s česnekem drobně pokrájíme.
  • 4
    Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme je do větší mísy a zalijeme mlékem.
  • 5
    V pánvi na rozpáleném másle zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme houby, 1/2 lžičky soli. 1/2 lžičky pepře, 1 lžičku kmínu, promícháme a dusíme doměkka asi 15 minut. Pak podušené houby i s omastkem dáme k rohlíkům, přidáme uvařené krupky, promícháme, dochutíme solí, pepřem, majoránkou a přimícháme rozkvedlané vejce ve smetaně.
  • 6
    Hubník vlijeme do sádlem vymaštěného pekáče a dáme ho do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180°C přibližně 50-60 minut do doby až bude mít zlatou kůrku.
  • 7
    Vánoční hubník podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.