Pohanková kaše s čerstvou zeleninou
50 min.
Ingredience
- 450gramůPohanka
 - 7,5decilitrůVoda pitná
 - 1lžičkaSůl mořská
 - 100gramůMrkev kořen
 - 100gramůCeler bulvový
 - 100gramůPastinák
 - 80gramůBrokolice
 - 80gramůKvěták
 - 4stroužkyČesnek
 - 4kusyRajčata
 - 1lžícePažitka
 - 3lžíceOlej olivový
 - 2špetkySůl
 - 0,5lžičkaPepř bílý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pohanku dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přimícháme mořskou sůl a pod pokličkou necháme dojít 30 minut.
 - 2Zeleninu: mrkev, celer, pastinák, brokolici, květák, česnek a rajčata očistíme a omyjeme. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo a dáme do mísy. Květák s brokolicí rozdělíme na malé růžičky, česnek rozetřeme. Rajčata pokrájíme na plátky. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.
 - 3Zeleninu pokapeme kvalitním olivovým olejem, přidáme sůl, bílý pepř a důkladně promícháme.
 - 4Pohankovou kaši smícháme se zeleninou, rozdělíme porce na talíře, ozdobíme kolečky rajčat, posypeme pažitkou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.