Polenta se sladkou gorgonzolou
55 min.
Ingredience
- 400gramůPolenta
 - 1500mililitrůVoda pitná
 - 1lžíceSůl
 - 200gramůGorgonzola sladká
 - 100mililitrůMléko plnotučné
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Vápník
29 g
Postup přípravy
- 1Do 1,5l vroucí vody vsypeme lžíci soli a postupně, za stálého míchání, přisypáváme polentu. Kaši mícháme a vaříme 30-40 minut (pokud nemáme instantní polentu - její příprava je kratší.)
 - 2Když se polenta začne odlepovat od stěn kastrolu, můžeme postupně přidávat sladkou gorgonzolu nakrájenou na malé kostičky. Po troškách přiléváme mléko, stále mícháme. Kaši vaříme ještě 5-7 minut.
 - 3Když se sýr zcela rozpustí, je pokrm hotový.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.