Polévka bramborová s klobásou
40 min.
Ingredience
- 1,5lžíceSádlo škvařené
- 1litrVývar zeleninový
- 1,5kusyŽemle tuková
- 1kusPažitka
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory
- 150gramůKlobása Dunajská
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli slabě osmahneme na sádle, přidáme brambory a žemle, oboje pokrájené na malé kostičky a také osmahneme.
- 2Přilijeme vývar, osolíme a povaříme do změknutí brambor (cca 15 min).
- 3Hotovou polévku rozmixujeme.
- 4Před podáváním polévky na suché pánvi osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka. Místo klobásy můžeme použít párek osmahnutý na troše sádla.
- 5Nakonec polévku posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.