Polévka houbová

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
530 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 20g másla osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petrželovou nať.
  • 2
    Přidáme na plátky nakrájené hříbky, lišky nebo žampiony a necháme je podusit.
  • 3
    Ze zbylého másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji polévkou, opepříme a provaříme. Potom do polévky přidáme houby a ještě 10 minut ji vaříme.
  • 4
    Nakonec do polévky vmícháme smetanu a citronovou šťávu.
  • 5
    Hotovou polévku posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 10. 9. 2015
Polévka houbová
Tento recept na houbovou polévku nám sice chutnal, ale asi bych do něho nepřidávala citronovou šťávu. Záleží však na chuti každého z vás, takže pokud se citronová šťáva neosvědčí, tak ji do polévky nedávejte a jestliže vám zachutná, přidejte si ji. Jinak nám polévka chutnala.