Polévka hráškový krém
40 min.
Ingredience
- 66,6gramůTuk
- 0,3gramPepř černý mletý
- 400gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 13,3gramůPolévkové koření
- 1600mililitrůVoda pitná
- 300mililitrůMléko polotučné
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji postupně zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu. Přidáme pepř a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
- 2Potom přidáme umletý nebo prolisovaný hrášek, přilijeme mléko a znovu krátce povaříme.
- 3Nakonec polévku procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.