Polévka italská zeleninová s fazolemi
105 min.
Ingredience
- 100gramůFazole bílé
- 150gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyBrambory
- 2kusyCuketa
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 1kusKapusta hlávková
- 100gramůHrášek
- 3lžíceOlej olivový
- 1,5litryMasový vývar
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusFeferony
- 3kusyRajčata
- 100gramůŠpagety
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůBazalka
- 50gramůSýr Parmezán
- 0,5kusFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
29 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
17 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Přes noc namočíme do studené vody fazole, aby nabobtnaly a změkly.
- 2Všechny druhy zeleniny omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme ve vroucí vodě a odstraníme z nich slupku a semínka. Z kapusty použijeme jenom asi 5 listů, z celeru 2 řapíky.
- 3Slaninu pokrájíme na kostičky.
- 4Připravíme velký hrnec, do kterého vlijeme olej a rozpálíme. Necháme na oleji zesklovatět slaninu, pak přidáme nasekanou cibuli a česnek. Necháme zesklovatět a přihodíme všechnu pokrájenou zeleninu kromě rajčat. Počkáme, dokud se zelenina neopeče a nezačne vonět. Pak ji zalijeme vývarem. Polévku opepříme a přidáme k ní drcenou feferonku. Přikryjeme poklicí a 1 hodinu vaříme.
- 5Do polévky přidáme na kostičky pokrájená rajčata a polovinu nadrobno nasekané bazalky a petrželky. Vsypeme do polévky i na kousky rozlámané špagety. Osolíme a 15 minut vaříme.
- 6Nakonec přidáme zbytek nadrobno nasekaných bylinek a podáváme.
- 7Před podáváním ještě posypeme nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.