Polévka květáková
40 min.

Ingredience
- 1litrVývar zeleninový
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 1kusKvěták
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou poté po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit.
- 2Poté přidáme květák rozebraný na růžičky, trošku kmínu a necháme uvařit do měkka.
- 3Polévku osolíme, chvilku povaříme a po odstavení zalijeme žloutkem rozkvedlaným v mléce.
- 4Na závěr posypeme polévku petrželovou natí a špetkou muškátového květu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.