Polévka rybí se zeleninou
60 min.

Ingredience
- 250gramůFilé rybí
- 0,5lžičkaSůl
- 1kusPórek
- 3kusyKrabí tyčinky
- 1kusMrkev kořen
- 8kusůKaštany vodní
- 1,2decilitryVývar zeleninový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1kusCuketa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
5 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filé nebo rybí filety nakrájíme na kostky o hraně 2,5 cm. Mletý zázvor smícháme se solí a potřeme směsí ryby. Necháme marinovat 30 minut.
- 2Rozdělíme pórek na zelenou a bílou část, každou pokrájíme na kousky o délce 2,5 cm a poté každý kus na proužky. Zelené a bílé proužky dáme do zvláštní misky. Krabí maso pokrájíme na kousky dlouhé 1 cm.
- 3Rozehřejeme v pánvi olej. Jakmile bude horký, přidáme bílou část pórku a smažíme několik minut, přidáme mrkev a pokrájené vodní kaštany, vše smažíme 2 minuty.
- 4Přilijeme vývar, uvedeme do varu, přidáme citronovou šťávu a sójovou omáčku, 2 minuty povaříme. Přidáme kusy ryby a vaříme 5 minut, dokud se nezačne maso trochu rozpadat. Přidáme zelenou část pórku a cuketu a vaříme minutu. Přidáme pokrájené krabí tyčinky, opepříme.
- 5Necháme minutu povařit a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.