Polévka s chňapalem a pečenými rajčaty

90 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pekáčku v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi čtyřicet minut neoloupaný česnek a rajčata, až jsou slupky hnědé. Poté necháme vychladnout rajčata i česnek a oloupeme. Vypečenou šťávu vlijeme do misky a přidáme k ní nakrájenou dužinu rajčat a česneku.
  • 2
    Plátky ryby nakrájíme na kostky, vložíme do rybího vývaru a vaříme, dokud není maso průhledné. Poté odstavíme.
  • 3
    V dalším hrnci na oleji za stálého míchání restujeme posekanou cibuli. Po pěti minutách vlijeme přecezený vývar (rybí kousky dáme stranou na teplo), přidáme česnek, rajčata i s vypečenou šťávou a polévku vaříme na mírném plameni. Po pěti minutách varu přidáme pokrájené chilli papričky, které jsme zbavili semen.
  • 4
    Do talířů rozdělíme rybí maso, zalijeme horkou polévkou a servírujeme s dílkem limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.