Polévka s játrovou rýží
30 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 100gramůJátra hovězí
- 40gramůTuk
- 10gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 50gramůHovězí slezina
- 2kusyŽemle tuková
- 4lžíceMouka pšeničná hrubá
- 10gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme nasekanou petržel.
- 2Játra umeleme, slezinu oškrábeme, přidáme žemle namočené v mléce a protřené sítem, pepř, sůl, utřený česnek a majoránku. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme vejce a mouku.
- 3Hovězí vývar uvedeme do varu, játrovou směs protlačíme přes struhadlo do polévky a na mírném ohni povaříme 4-6 minut.
- 4Hotovou polévku posypeme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.