Polévka s játrovou zavářkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
224 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá játra nakrájíme na kousky a rozmixujeme je nebo jemně umeleme.
  • 2
    Z mouky, vajec, lžičky soli a trochy vody připravíme těstíčko. Vmícháme do něj majoránku, játra, 2 lžíce nasekané petrželky a pepř. Směs hněteme tak dlouho, až se v ní budou tvořit vzduchové bublinky. Necháme asi 1 hodinu odpočinout.
  • 3
    Hovězí vývar přivedeme k varu. Zavářku rozetřeme na prkénko a nožem seškrabujeme do vývaru. Vaříme, dokud zavářka nevyplave na povrch.
  • 4
    Při podávání posypeme polévku zbylou nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.