Polévka s knedlíčky z mletého masa
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžičkySůl
- 300gramůHovězí maso mleté
- 100gramůRýže loupaná
- 1kusPetržel kořen
- 3lžícePetržel - nať
- 0,25kusCeler bulvový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
5 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit celou, očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli. (1 l voda + 1 lžička sůl.)
- 2Pomleté maso dáme do misky, osolíme (1 lžička sůl), přidáme drobně nasekanou petrželku s koprem a dobře propláchnutou rýži.
- 3Důkladně vše promícháme, vytvoříme knedlíčky, které obalíme v hladké mouce. Knedlíčky vkládáme do vývaru a vaříme do té doby, až bude rýže v knedlíčcích měkká.
- 4Hotovou polévku dochutíme pár kapkami šťávy z citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.