Polévka s omeletovými nudlemi
20 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžičkyPažitka
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
974 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1V mléce rozšleháme vejce, osolíme, přidáme petrželku a muškát a vymícháme řídké těsto. Necháme je asi 10-15 minut odpočinout.
- 2Těsto v tenké vrstvě nalijeme na horkou, vymaštěnou pánev a po obou stranách pečeme. Omelety po vychladnutí svineme a rozkrájíme na tenké nudle.
- 3Nudle rozdělíme na talíře nebo na polévkové misky, přelijeme je horkým vývarem a posypeme jemně nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.